1544 okunma

İstanbul’a Cumhur İttifakı Coşkusu

24 Mart 2019 20:44
0

BEĞENDİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katıldığı, Cumhur İttifakının Yenikapı’daki “Büyük İstanbul Mitingi” için vatandaşlar, Yenikapı Meydanına adeta akın etti. Liderler Kürsüye çıkmadan önce sevilen sanatçı Mustafa Yıldızdoğan şarkılarını seslendirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı’daki mitinge 1 milyon 600 bin vatandaşın katıldığını açıkladı. Erdoğan konuşması sırasında ‘Size sürprizlerim var’ dedi ve alandaki dev ekranlardan İstanbul’da yaptıkları ve yapacakları icraatları gösterdi.
Erdoğan, yaptığı konuşmasında; “Bu şehir bizim de hizmetkarı olmaktan gurur duyduğumuz aşkımız, sevdamız, hayalimiz, duamız, her şeyimizdir. 25 senede bu şehri çöp, çukur, çamurdan kurtarmaktan kalmadık, bölgesinin ve dünyanın parlayan yıldızı haline getirdik. 1 Nisan’dan sonra bu zaferle birlikte, bir de zaferin şenliğini yaparız. Biz İstanbul’u sadece aşkla sevmekle kalmadık, aşkla hizmet ettik. 1994 yılında bu kardeşinizi İstanbul Belediye Başkanı yaptığınız andan beri Başbakanlığım ve Cumhurbaşkanlığım dönemlerimde, İstanbul’a yapılan her hizmetin takipçisi oldum.” ifadelerine yer verdi. İstanbul için yapılan yatırımlardan örnekler veren Erdoğan, Binali Yıldırım ile İstanbul’a birçok yeni hizmetlerin yapılacağını söyledi.

Binali Yıldırımdan sonra kürsüye gelen MHP genel başkanı Devlet Bahçeli sözlerine; “Gecesi sümbül kokan İstanbul, Türkçesi bülbül kokan İstanbul, bugün muhteşemsin, bugün tarih yazıyorsun. İstanbul sıradan bir şehrin adı değildir. İstanbul tarihtir, fetihtir. Mazlumların kulağı İstanbul’a çevriktir.” diye başladı. İç ve dış düşmanların saldırısı altında olduğuna dikkat çeken Devlet Bahçeli; “Alçak teröristler 630 yıl önceki Kosova Savaşı’nın kinini tutuyorlardı. Barbar Haçlılar Viyana Kuşatması’nın öfkesini taşıyorlardı. Yeni Zelanda’da camileri kundaklayıp Müslümanları şehit eden canilerden birisi “Türk milletine, boğazın batı yakasından Avrupa’ya gelirseniz sizi öldüreceğiz. Ayasofya minarelerden kurtulacak.” diyor. Şu anda boğazın batı yakasındayız, Yenikapı’dayız, katiller gelin de görelim. Konstantinapolis diye bir yer yoktur, Kürdistan diye bir yer asla olmayacaktır.
31 Mart seçimleri İstanbul için kader seçimidir. İstanbul’da FETÖ’ye PKK’ya geçit yoktur. Zillet ittifakı beladır, Cumhur İttifakı bekadır. Kürt kökenli kardeşlerimizi HDP’nin bindirilmiş kıtası görmek, tek kelime ile vatan hainliğidir. Hakkari neyse Yozgat odur. Kürt kökenli kardeşlerimiz hiç kimsenin tasallutuna giremez. 31 Mart’ta başarmaktan başka seçeneğimiz yoktur. Kürt kökenli kardeşlerimiz bu hain planları alt üst eder, zilleti reddeder, PKK’nın siyasi aparatı HDP’ye şamarı indirir.” diye konuştu.
İki liderin öncesinde konuşma yapan Binali Yıldırım, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Sayın Cumhurbaşkanım, MHP’nin sayın Genel Başkanı, Türkiye sevdalısı değerli kardeşlerim Yenikapı ruhunu yaşatan kahraman İstanbullular… İstanbul, sen şehirlerin şahısın. İstanbul sen şehirlerin sultanısın. İstanbul peygamber efendimizden müjdesin. Şehitler, gaziler emanetsin. İstanbul, Fatih Sultan Mehmet’in fethetti, Mimar Sinan’ın süslediği, Atatürk’ün işgalden kurtardığı, Recep Tayyip Erdoğan’ın çöpten çukurdan çamurdan susuzluktan çıkararak İstanbul… 1994’ten beri gönül coğrafyamızın lideri, mazlumların kardeşi, suskun dünyanın sesi Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olarak İstanbul’a hizmet etme fırsatı bulduğum için rabbime şükrediyorum.
Yapacağımız raylı sistemlerle seyahat etmek, ulaşım İstanbul’da eziyet olmaktan çıkacak, bir eğlenceye dönecek.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

PUAN DURUMU

O G P
  1. Fenerbahçe

    32 +57 85
  2. Galatasaray

    31 +49 84
  3. Trabzonspor

    32 +12 52
  4. Beşiktaş

    32 +4 48
  5. Ç. Rizespor

    32 -4 48
  6. Genişlet
  7. Başakşehir

    32 +4 46
  8. Kasımpaşa

    32 -2 46
  9. Sivasspor

    32 -5 44
  10. Alanyaspor

    31 -1 42
  11. Antalyaspor

    32 -1 42
  12. Adana Demir

    32 +5 40
  13. Samsunspor

    32 -6 38
  14. MKE Ankaragücü

    32 -1 37
  15. Kayserispor

    32 -9 37
  16. Konyaspor

    32 -11 36
  17. Hatayspor

    32 -8 33
  18. Gaziantep FK

    32 -15 31
  19. Karagümrük

    32 -6 30
  20. Pendikspor

    32 -28 30
  21. İstanbulspor

    32 -34 16
PUAN DURUMU

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.