Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik’den Açıklamalar
4221 okunma

Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik’den Açıklamalar

26 Nisan 2019 09:10
Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik’den Açıklamalar
0

BEĞENDİM

Hollanda Türk Federasyonu genel başkanı Murat Gedik, Konyalı gazeteci Bedrettin Yalçın’a federasyonu hakkında bilgi verdi ve açıklamalarda bulundu.
Türk Federasyonu ve bu federasyon dışındaki vakıfların amaçları hakkında bilgi veren Başkan Gedik, 45 yıldır faaliyette olduklarını söyledi.
Türk federasyonu tarihinin, ülkeye ilk gelen vatandaşlarla var olduğunu belirten Hollanda Türk Federasyonu Genel Başkanı Murat Gedik, “1974’ lerde Hollanda Türk Federasyonu olarak değilse de farklı isimlerde kurulduk. Ülkücü işçiler derneği gibi, Ülkücü İsçiler Birliği gibi. O zaman ki kuruluş amacı daha çok siyasi amacıdır. Türkiye’de ki kargaşada var olan Türkiye’nin bölünmemesi ve birliği için mücadele eden ülkücü dünya görüsünü ve Merhum Başbuğumuz Alpaslan Türkeş’ in direktif ve talimatları ile temelleri o zaman atılmıştır. Mevcut yapısını 1992 de almıştır. Ondan önce 1 2 defa Federasyon girişimlerinde bulunulmuştur” dedi
Türk Federasyonu dışında “Hilal Vakfı”nın da bulunduğunu belirten Başkan Gedik, Irak ve Suriye Türkmenlerine yönelik yardım faaliyetlerinin olduğunu ifade ederek; “Dünya var olduğu müddetçe ecdadımızın da buyurmuş olduğu gibi Gökyüzü çökmedikçe, altta ki yağız yer delinmediği müddetçe buralarda Türk varlığını yaşatmak amacımızdır. Burada elbette Dil’ in çok büyük etkisi var. Türk gençliğinin Türk diline hâkim olması için hemen hemen bütün teşkilatlarımızda Türkçe dil dersleri verilmektedir. Bazılarında yüksek seviyede katilim var ve profesyonel öğretmenler tarafından verilmektedir. Bu derslerin yani sıra Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri verilmektedir” diye konuştu.
Hollanda’da yasayan Türklerin sorunlarını da dile getiren Başkan Gedik, “450 binin üzerinde Türk kökenli vatandaşımız yasamaktadır. Bireysel olarak elbette herkesin kendine göre sorunları dertleri vardır. Sosyal ve Ekonomik sorunlar her zaman her yerde vardır. Bunların başlıcası yozlaşma, Türk kültüründen uzak kalma, diğer taraftan halen belli olmamada Irkçılığın ve tarafgirliğin yaşatılması gibi konularla mücadelemiz vardır. Bunun yanı sıra Türk toplumunda halen vasıfsız bir kesim var, zaman zaman iş bulmakta zorlanıyorlar, is bulmalarda ağır ve düşük ücretli isler gibi belli başlı sorunlar vardır” dedi.
Yaptığı açıklamada Türkiye’ye mesaj gönderen Hollanda Türk Federasyonu genel Başkanı Murat Gedik, “Simdi bir kere Türkiye bizim elimiz, ayağımız, kulağımız, vatanımız ve büyük sevdamızdır. Cenab-i ALLAH ülkemizin ayağına taş değdirtmesin inşallah. Biz Avrupa Türklüğü olarak, gurbetçi olarak gelenlerin evlatlarıyız, artık gurbetçilik kalktı. Biz Türk Federasyonu olarak Avrupa Türklüğü diye hitap ediyoruz. Yeryüzünde nerede bir Türk varsa nasıl onlar coğrafi isimleri ile isimlendirildiyse mesela Doğu Türkistan Türklüğü, Kafkas Türklüğü, Bati Trakya Türkleri gibi bizde Avrupa Türklüğü diye isimlendiriyoruz. Diğer soydaşlarımız gibi elbette bizde güçlü bir Türkiye’nin sağlam zemin üzerinden hareket eden bir Türkiye’nin var olması için bizde elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Gerekirse Avrupa Türkü heba edilebilir ama Türk Devleti heba edilemez. Bakin örneğin Suriye ve Irak Türkmenlerine tek hedefleri Türkiye’ ye gelmek ve güvendikleri tek yer Türkiye’ dir. Dileğimiz o dur ki Türkiye’nin bir an önce fabrika ayarlarına donup yani Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ un kurmuş olduğu fikri bazdaki o Devlet anlayışını kavramasıdır. 15 Temmuzdan sonra bu doğrultuda gittiğini görmekteyiz. Buradan Türkiye’ ye selamlarımızı iletiyorum. Cenab-i ALLAH Türk Devletinin ve Türk Milletinin yar ve yardımcısı olsun. Devletimize zeval vermesin. Dualarımız ve dileklerimiz Devletimiz, milletimiz ve Ülkemiz içindir. Kucak dolusu selam ve sevgilerimizi yolluyorum” ifadelerine yer verdi.
MURAT GEDİK KİMDİR?
Aslen Kaman/Kırşehir’li olan Murat Gedik 1973 Nijmegen/Hollanda doğumlu. Türkiye’ de ise Ankara’da ikamet etmektedir. Evli ve 4 çocuk babası olan Gedik, iktisat İsletme mezunu. Özel bir şirkette Mali Müşavir olarak çalışmakta. 16 yaşından beri teşkilatların içinde bulunan Başkan Gedik, Hollanda Türk Federasyonuna bağlı Nijmegen Türk Kültür Merkezcin kurucularından ve başkanlarındandır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

PUAN DURUMU

O G P
  1. Galatasaray

    30 +48 81
  2. Fenerbahçe

    30 +54 79
  3. Trabzonspor

    30 +11 49
  4. Beşiktaş

    30 +4 46
  5. Kasımpaşa

    30 -2 43
  6. Genişlet
  7. Başakşehir

    30 +3 42
  8. Ç. Rizespor

    30 -11 42
  9. Antalyaspor

    30 +2 41
  10. Adana Demir

    30 +7 39
  11. Alanyaspor

    30 -4 39
  12. Sivasspor

    30 -7 38
  13. Samsunspor

    30 -6 36
  14. Kayserispor

    30 -7 36
  15. MKE Ankaragücü

    30 -3 33
  16. Hatayspor

    30 -4 33
  17. Konyaspor

    30 -11 33
  18. Gaziantep FK

    30 -10 31
  19. Karagümrük

    30 -4 30
  20. Pendikspor

    30 -27 29
  21. İstanbulspor

    30 -33 13
PUAN DURUMU

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.