-Semih Yalçın, 13. Büyük Kurultay Süreci Açıklaması Yaptı.
1261 okunma

-Semih Yalçın, 13. Büyük Kurultay Süreci Açıklaması Yaptı.

10 Eylül 2020 08:36
-Semih Yalçın, 13. Büyük Kurultay Süreci Açıklaması Yaptı.
0

BEĞENDİM

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “13. Büyük Kurultay Kongre Sürecine Dair” yazılı basın açıklaması yaptı.
Kongre sürecinin devam ettiğini belirten Yalçın; MHP’nin, Türkiye’nin mevcudiyet ve bütünlüğüne yönelik iç ve dış tehditler karşısındaki sarsılmaz varlık refleksinin siyasi teşkilatlanması olduğunu belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Bilimsel ve teknolojik ilerlemeler sayesinde insanlığın ulaştığı çağdaş uygarlık seviyesi; dünyada kutuplaşma yerine, millî devlet yapılarının ve millî çıkarların korunmasını esas alan uluslararası birlikteliklerin kurulmasını akla yatkın kılmaktadır.
Bu gerçek, ülkelerin iç dinamikleri açısından da belirleyicidir. 21.yüzyıl, güçlü millî devletlerin sahneye çıktığı ve milliyetçiliğin yeniden yükseldiği bir asır olacaktır.
Türkiye de küresel ve bölgesel atmosferde, giderek öne çıkan büyük bir aktör olarak emin ve kararlı adımlarla ilerlemektedir.
İçinde etkin ve dominant bir Türkiye’nin temsil edildiği; gerçekçi, sağlam ve adil bir yenidünya düzeninin kurulması elzemdir.
Yeni düzen; dünya milletler ailesinin, birbirlerinin varlık ve çıkarlarına saygı göstermesini esas almalıdır.
Ne var ki Batılı ülkeler başta olmak üzere dünyanın; ırkçılığın, inançlara karşı hoşgörüsüzlük ve önyargıların pençesinde kıvrandığı bir dönemi yaşıyoruz.
Akla, bilime ve binlerce yıllık devlet tecrübesine sahip milletimizin son kalesi olan Türkiye, böylesi bir ortama rağmen eriştiği parlak seviyeyle bütün dikkatleri üzerine çekmektedir.
Türkiye, sadece modern bilimsel ve teknolojik başarıların elde edildiği bir ülke değil; Yunusça insan sevgisinin, Mevlana misali kucaklama ve hoşgörünün coğrafyasıdır.
Türkiye; Avrupa’da, Afrika’da ve Asya’da bir zamanlar adalet ve hoşgörüyle hüküm süren cetlerin ahfadıdır.
Türkiye, yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevip hepsini bir sayan insan ve yönetim anlayışını geçmiş asırların idrakine yazdırmış kuşakların mirasçısıdır.
Türkiye, insanlığın karanlıktan sıyrılışına öncülük edebilecek kültürel ve siyasi birikime sahiptir.
Kısacası dünyada zulmetten aydınlığa çıkışın ve yeni bir medeniyet tasavvurunun anahtarı, milletimizin sahip olduğu binlerce yılık terakümde gizlidir.
Bu gerçek doğrultusunda MHP, millet vicdanında zengin bir cevher hâlinde saklı bu binlerce yıllık kuşatıcı insanlık değerlerinin çağdaş temsilcisi ve yılmaz savunucusu konumundadır.
MHP, Türkiye’nin mevcudiyet ve bütünlüğüne yönelik iç ve dış tehditler karşısındaki sarsılmaz varlık refleksinin siyasi teşkilatlanmasıdır.
MHP, içeride Türk toplumuna arız olan illet ve sorunların siyasi çözüm adresidir.
MHP, dışarıda da Türkiye’ye dönük tehditlerin bertaraf edilmesini sağlayacak millet iradesinin aksisedasıdır.
MHP, atalarına ve davası uğrunda verdiği şehitlere layık olma çabasındaki bir parti olarak sorumlu, tutarlı ve ilkeli siyasetin zirvesidir.
MHP’nin tarafı olduğu Cumhur İttifakı da, sözünü ettiğimiz dinamikler bağlamında; Türkiye’yi ve dünyayı 21. yüzyılın gerekleri açısından okuyan ve tahlil eden ortak bir bilincin siyasete yansımasıdır.
Türkiye’yi 2023 ve sonrasına taşıyacak müşterek hedefler hususunda, Cumhur İttifakı ortakları arasında tam bir mutabakat mevcuttur.
Mutabık kalınan hususlardan biri de; -Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin de defalarca altını çizdiği üzere- gerek cumhurbaşkanlığı seçiminin, gerekse genel seçimlerin 2023’te yapılmasıdır.
2023’e uzanan süreçte özellikle MHP açısından önem taşıyan merhalelerden biriyse 13. Olağan Genel Kurultay’ın 14 Mart 2021’de gerçekleştirilmesidir.
Söz konusu süreç dolayısıyla MHP’nin 9 Ağustos 2020 günü Samsun İlkadım’la başlayan ilçe kongreleri, büyük bir heyecan ve coşku atmosferinde devam etmektedir.
Milliyetçi-Ülkücü irade Büyük Kurultay sürecini Ülkücü hareketin büyüklüğüne ve Ülkücülüğün vakarına yaraşır bir ağırbaşlılık ve ciddiyetle çalışkanlıkla sürdürmektedir.
Şimdiye kadar 36 ilimizin ilçe kongreleri tamamlanmış ve ülke genelinde gerçekleştirilen ilçe kongrelerimizin sayısı 609 olmuştur.
İlçe kongrelerimizin devam ettiği bu süreçte 19 Eylül 2020 tarihinden itibaren il kongrelerimiz de eş zamanlı olarak başlatılacaktır. Yapılan planlamaya göre 19 Eylül’de 9 il, 20 Eylül’de 9 il, 26 Eylül’de 9 il ve 27 Eylül 2020 tarihlerinde 9 il kongresi yapılacak ve böylece ilk etapta 36 il teşkilatımızın kongreleri bitmiş olacaktır.
Ekim ayından itibaren de geriye kalan illerdeki ilçe ve il kongreleri belirli bir takvim doğrultusunda yapılmaya devam edecektir.
Kongrelerimizde, korona virüs salgını dolayısıyla alınan toplumsal tedbir ve sağlık kararlarına harfiyen uyulmakta; temizlik, maske ve sosyal mesafe kuralına eksiksiz riayet edilmektedir.
İstiklal için birlik, İstikbal için dirlik. Kazanan Türkiye Olacak
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

PUAN DURUMU

O G P
  1. Galatasaray

    30 +48 81
  2. Fenerbahçe

    30 +54 79
  3. Trabzonspor

    30 +11 49
  4. Beşiktaş

    30 +4 46
  5. Kasımpaşa

    30 -2 43
  6. Genişlet
  7. Başakşehir

    30 +3 42
  8. Ç. Rizespor

    30 -11 42
  9. Antalyaspor

    30 +2 41
  10. Adana Demir

    30 +7 39
  11. Alanyaspor

    30 -4 39
  12. Sivasspor

    30 -7 38
  13. Samsunspor

    30 -6 36
  14. Kayserispor

    30 -7 36
  15. MKE Ankaragücü

    30 -3 33
  16. Hatayspor

    30 -4 33
  17. Konyaspor

    30 -11 33
  18. Gaziantep FK

    30 -10 31
  19. Karagümrük

    30 -4 30
  20. Pendikspor

    30 -27 29
  21. İstanbulspor

    30 -33 13
PUAN DURUMU

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.