CHP İçin değer mi?  Selcan hanım.
1308 okunma

CHP İçin değer mi? Selcan hanım.

20 Şubat 2024 11:48
0

BEĞENDİM

Geçtiğimiz günlerde CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde “Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi”  isimli bir faaliyet gerçekleşti.

Daha sonra, bu kapsamda düzenlenen gala yemeğinde sahne alan erkek dansçı, yarı çıplak halde sema ayinini andıran bir gösteri sergiledi.

MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajla, bu şahsın yaptığı gösteriye sert tepki gösterdi.

Bahçeli mesajında; “Be hey utanmazlar, yarı çıplak semazen nedir? Bu soysuzluk nasıl gösterilmiştir? 7,5 asırlık Mevlevi kültürüne bu saygısızlık nasıl hazmedilecektir? Bu kepazeliği izleyen belediye başkanını geçtik de Kılıçdaroğlu hiç mi utanmamış, hiç mi vicdanı sızlamamıştır?

CHP’li İzmir Belediyesi edepsizlik çukuruna devrilmiştir. Bir de çıkmışlar, yarı çıplak soytarıyı, Türkiye’yi 50’den fazla ülkede temsil etmiş bir modern dans sanatçısı ve koreograf olarak tanıtmışlar. Neymiş, modern bir dans gösteriymiş. Batsın sizin modernliğiniz!” gibi sert ifadelerle tepkisini ortaya koymuştu.

MHP Liderinin sert ve haklı tepkisi, CHP’li İzmir belediyesinin manevi değerlerimizle dalga geçmesi ile olumsuz bir durum ortaya çıkınca, bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için muhalefetin yayın organları adeta karşı atağa geçti.

Konu hakkında çok şey söylendi, yazıldı ama geçtiğimiz cuma günü, malüm gazetede Selcan T. Hamşioğlu isimli yazarın, “Mevlana için değer mi?” başlıklı köşe yazısı yayınlandı.

Malüm gazete derken, sizi merakta bırakmayalım, bu malüm gazete daha çok ülkücü hareket içinde fitne yaymaya yönelik yaptığı düzmece ve çarpıtma haberlerle, MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin  “Fitneçağ” olarak isimlendirdiği “Yeniçağ” gazetesidir.

Haberleri çarpıtmada oldukça usta olan bahse konu gazetenin köşe yazarları da ‘Millet İttifakı’na açık destek verir, çarpıtma konusunda birbirleri ile yarışırlar.

CHP, HDP, İP, SP, Gelecek, Deva gibi siyasi partilerin “Millet ittifakı” adı verilen siyasi oluşumun mesnetsiz açıklamalarını allayıp pullayıp, seçmene şirin görünmek için kısa günde kırk kere takla attıkları dikkatlerden kaçmamaktadır.

Malüm gazetenin, Selcan T. Hamşioğlu isimli köşe yazarı,  köşe yazısında günlerdir muhalefeti uyardığını, muhafazakâr seçmenin kaymasını önlemek ve muhalefetin kendi içinde ayrıştırıp tuzağa düşülmemesi gerektiğini yönünde çağrılar yaptığını yazmış.

Yani millet ittifakının baş aktörü CHP’nin İzmir belediye başkanı, hanım efendinin çağrısını anlayamamış, muhafazakâr seçmenin tepkisini alan bir gösteriye imza atmış ve muhafazakâr seçmen üzerinde olumsuz etki yaratmış.

Yazar ortaya çıkan bu olumsuz durum sonrası, milli ve manevi konularda sabıkalı CHP’li İzmir belediyesine destek olmak istemiş, acil bir yazı yazmış, yazdıkça batmış, dağıtmış.

Yazıda ki şu satırlara dikkat edin;

“Mevlevilik” bir din midir?

Sema bir “ibadet” midir?

Herhangi bir sema yorumu dolayısıyla, kim, hangi akideye göre, “İslam inancı” adına ayar verebilir Allah aşkına?”

Sorularını yönelttikten sonra daha da ileri giderek, Hazreti Mevlana’yı hainlikle suçlamış, sapık gösteriye açıkça sahip çıkmıştır.

Yapılan bu yanlışa farklı anlamlar yükleyip, “Medeniyet” ve “Modern bir dans gösterisi” olarak tanımlanması da işin cabası.

Hatta yapılan eleştirilerde kullanılan sapkınlık ifadesine karşı çıkmış;

“Hepsine eyvallah…

Hepsi konuşulur, hepsi tartışır da…

Sapkınlık suçlaması nedir ya!” ifadeleriyle yanlışa sahip çıkmıştır.

Yazar bunları niye yazmıştır, CHP’li bir belediyenin yanlışına kılıf uydurmak için.

Çünkü CHP’nin başarısız olmasını oy kaybetmesini istemiyor.

Yapılan yanlışlara farklı yorumlar yaparak doğru gibi savunuyor.

Zaten gerek MHP Genel başkanının, gerekse diğer yapılan açıklamalarda, Mevleviliğin bir din, Semanın dini ibadet olduğunu iddia edilmemiştir.

Buna rağmen işi bu boyuta taşıyıp, yazısını şu satırlarla sonlandırması bardağı taşıran son damla olmuştur.

Malüm gazetenin malüm yazarı, Hazreti Mevlana için o kadar ileri gitmiş, edep ve ahlak kurallarını aşarak;

“Türk düşmanı bir Fars aşığı!

Kadında akıl olmadığını savunan bir bağnaz!

Türkmenlerin mallarına konabilmek için onları jurnalleyen bir menfaatperest!

Hangi siyasi ikbal, bu Mevlana’nın “ruhaniyeti” uğruna milleti birbirine kırdırmaya değer mi, Allah aşkına!” ifadeleri son satırları olmuştur.

Şimdi bizde malüm yazarın kendisine soruyoruz;

Siz hangi siyasi ikbal ile manevi değerlerimize saldırıyorsunuz?

Mevlana’nın “ruhaniyeti” ve çağrısı milleti birbirine kırdırmak için değil, sevgi temeline dayalı birlik ve beraberlik içindir.

Barış ve hoşgörü temeline dayalı fikirleri sadece İslam âleminde değil, tüm Dünyada kabul görmüş şair, fakih, âlim, ilahiyatçı ve Sufi mutasavvıf bir kişiye saldırmaya değer mi?

CHP’li belediyenin hatasını savunmak adına, Konya’mızın manevi mimarlarından olan değerli bir şahsiyete, hakaret etmenize değer mi?

Ve son olarak diyorum ki; CHP’li bir belediyenin yanlışı için manevi değerleri ayaklar altına almaya, gerçekleri çarpıtmaya, bu kadar takla atmaya değer mi?  Malüm gazetenin malüm yazarı, Selcan T. Hamşioğlu!

M.Nurettin ÖZERDEM
Radyo Ülkü Yönetim Kurulu başkanı
20 Eylül 2021

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

PUAN DURUMU

O G P
  1. Fenerbahçe

    32 +57 85
  2. Galatasaray

    31 +49 84
  3. Trabzonspor

    32 +12 52
  4. Beşiktaş

    32 +4 48
  5. Ç. Rizespor

    32 -4 48
  6. Genişlet
  7. Başakşehir

    32 +4 46
  8. Kasımpaşa

    32 -2 46
  9. Sivasspor

    32 -5 44
  10. Alanyaspor

    31 -1 42
  11. Antalyaspor

    32 -1 42
  12. Adana Demir

    32 +5 40
  13. Samsunspor

    32 -6 38
  14. MKE Ankaragücü

    32 -1 37
  15. Kayserispor

    32 -9 37
  16. Konyaspor

    32 -11 36
  17. Hatayspor

    32 -8 33
  18. Gaziantep FK

    32 -15 31
  19. Karagümrük

    32 -6 30
  20. Pendikspor

    32 -28 30
  21. İstanbulspor

    32 -34 16
PUAN DURUMU

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.