-Akçay; “CHP, HDP ve İP teröristlere af için ortak hareket etti”

Akçay; 'CHP, HDP ve İP, hainlere istedikleri infaz indirimi kabul edilmeyince yasayı engellemeye çalıştı'
Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Erkan Akçay, CHP, HDP ve İP’in, yandaşları pkklı ve fetöcü hainlere infaz indirimi isteklerinin kabul edilmeyince infaz indirimi yasasını engellemeye çalıştığını vurguladı.
'CHP, HDP ve İP, hainlere istedikleri infaz indirimi kabul edilmeyince yasayı engellemeye çalıştı'
Terör, kasten öldürme, işkence, uyuşturucu ticareti, cinsel saldırı ve istismar, devlet sırrını açıklama ve örgütlü suçlar haricindeki süreli cezalarda koşullu salıverme süresi indirildiğine dikkati çeken Akçay, CHP, HDP ve İP’in terör suçlularına da koşullu salıverme indirimi istediğini kaydetti.
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, şunları söyledi;
‘’Terör, kasten öldürme, cinsel istismar, kadına şiddet ve uyuşturucu ticareti suçları infaz indirimi kapsamı dışındadır. CHP, HDP ve İP yandaşları pkklı ve fetöcü hainlere infaz indirimi istekleri kabul edilmeyince de infaz indirimi yasasını engellemeye çalışmıştır.
Terör, kasten öldürme, işkence, uyuşturucu ticareti, cinsel saldırı ve istismar, devlet sırrını açıklama ve örgütlü suçlar haricindeki süreli cezalarda koşullu salıverme süresi indirilmektedir. CHP, HDP ve İP terör suçlularına da koşullu salıverme indirimi istemişlerdir.
Covid-19 nedeniyle açık cezaevindeki ve denetimli serbestlik tedbirindeki hükümlüler 31/5/2020 tarihine kadar izinli sayılacaktır.Süre 2 kez uzatılabilecektir.CHP, HDP ve İP İnfaz Yasasını engelleyerek yaklaşık 90 bin hükümlünün ailesiyle buluşmasını engellemeye çalışmıştır
Terör,kasten öldürme,cinsel saldırı,kadına şiddet,uyuşturucu ticareti,Devletin güvenliği haricinde, 30/3/2020’den önce işlenen suçlarda bir defalık denetimli serbestlik 1 yıldan 3 yıla çıkarılmaktadır. CHP,HDP,İP terör suçlularına da 3 yıllık denetimli serbestlik istemiştir.
-İnfaz İndirimi Yasası ile kadınlar, çocuklar ve yaşlılar için konutta infaz ceza sınırı artırılmaktadır.
Konutta infaz;