– Toplantıdan Karamsarlık Çıktı
Günlerdir bir araya geliyorlar, gelecekler, geldiler, kaç parti bir araya gelecek, oturma sırası nasıl olacak, gibi sorularla gündemi meşgul eden muhalefet partilerinin toplantısı nihayet gerçekleşti.
Muhalefet partilerinin tetikçiliğini yapan bazı gazetelerin, buluşmayı, “Tarihi Zirve” manşetleri atarak olaya heyecan katma çabaları sonuç vermedi.
Ankara'da altı muhalefet parti başkanının bir araya gelmesi ile gerçekleştirilen buluşma sonrasında ortak bir açıklama yapılmaması, samimiyetsizlik olarak değerlendirildi.
Her fırsatta erken seçim yapılsın çağrısı yapmalarına rağmen bu toplantı sonrası da muhalefetin Cumhurbaşkanı adayının açıklayamaması siyasi çevrelerce farklı yorumlara neden olduğu görüldü.
Muhalefet partilerinin oluşturduğu sözde ittifakın toplantısına, olmazsa olmaz baş aktörü, bölücü hain örgütün siyasi uzantısı HDP’den bir yetkilinin telefon bağlantısı ile katıldığı bilgisi basına sızarken, HDP desteğinin açıklanması veya gizli tutulması konusu, toplantıya katılan parti başkanları arasında anlaşmazlık çıkardığı öğrenildi.
Toplantı sonrasında Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda toplantıya katılan başkanlara teşekkür etmesinden başka bir açıklama yapılamaması, dağ fare doğurdu yorumları yapılmasına neden oldu.
Diğer taraftan, Kemal Kılıçdaroğlu, 6 muhalefet parti başkanı toplantısında HDP'nin olmamasına ilişkin soruya, "HDP’yi yok saymıyoruz" şeklinde cevap vermesi dikkat çekti. Bu cevap ile bölücü hain örgütün siyasi uzantısı HDP'nin "Millet ittifakı" olarak adlandırdıkları ittifakta aktif rol aldığı gerçeğini gözler önüne serdi.
Toplantı sonrası, 28 Şubat'ta yapılacak ortak açıklamayla mutabakat metnini kamuoyu ile paylaşılacağı belirtilmesi manidar bulunarak, “Neden 28 Şubat”? Bu tarihle bir yerlere mesaj verilmeye mi çalışılıyor sorusunu akıllara getirdi.
Muhalefet partilerinin oluşturduğu sözde ittifakın, oy potansiyeli olarak Cumhur ittifakının gerisinde kalması, tüm hesapları alt üst ederken, sahte ve ısmarlama anketlerle algı yaratıp güçlü gösterme çabalarının boşa çıkması ile muhalefet partilerini karamsarlığa düşmesine neden olduğu iddia edildi.
Türk seçmenine güven veremeyen partilerin, oluşturmaya çalıştığı birliktelik siyasi gözlemcilerce dikkate alınmadığı, bu birliktelikten her hangi bir olumlu sonucun çıkmasının mümkün olmadığı belirtildi.
Diğer taraftan yapılan en son anketlerde ise, Cumhur ittifakı oylarının % 56 olarak çıkması muhalefetin canını oldukça sıkmış görünüyor.