– Altay, “Biz büyük bir aileyiz ve bu mübarek şehre hizmet ediyoruz”
580 okunma

– Altay, “Biz büyük bir aileyiz ve bu mübarek şehre hizmet ediyoruz”

5 Mayıs 2022 13:05
– Altay, “Biz büyük bir aileyiz ve bu mübarek şehre hizmet ediyoruz”
0

BEĞENDİM

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ramazan Bayramı dönüşü ilk mesai gününde belediye çalışanlarıyla toplu bayramlaşma programında bir araya geldi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bayramlaşma programında konuşan Başkan Altay, pandeminin ardından tüm kısıtlamaların ortadan kalktığı, ziyaretlerin gönül rahatlığı ile yapabildiği bir bayram yaşandığını belirterek, tüm belediye çalışanlarının bayramını kutladı.

KONYA’YA HİZMET ETMEK HERKESE NASİP OLMAZ

Yoğun bir Ramazan ayını geride bıraktıklarını anlatan Başkan Altay, “İlçe ziyaretlerinde bulunduk, iftarlarda, sahurlarda hemşehrilerimizle, çalışma arkadaşlarımızla, teşkilatlarımızla bir araya geldik. Yatırımlarımızı yerinde inceleme fırsatı bulduk. Konya mübarek bir belde ve bu beldeye hizmet etmek herkese nasip olmaz. Onun için hep birlikte Hz. Mevlana’nın şehrine, Sultan Alaaddin’in şehrine hizmet ettiğimizden dolayı şükretmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

KONYA’NIN HAYALLERİNİ BİR BİR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Konya’da yaşayan 2 milyon 277 bin kişinin kendilerinden hizmet beklediğine dikkat çeken Başkan Altay şöyle devam etti: “Göreve geldiğimiz günden itibaren Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla yoğun bir şekilde Konya’nın çehresini değiştirecek işlere hep birlikte imza atıyoruz. Yıllardır konuşulan Konya’nın hayallerini bir bir gerçekleştiriyoruz. Türbe Önü Kentsel Dönüşümünde büyük bir mesafe kat ettik. İnşallah birkaç ay içerisinde hizmete alacağız. Larende Caddesi’nde çok önemli bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Bir taraftan kamulaştırma çalışmaları yapıyoruz, bir taraftan Larende esnafının yeni yerlerine taşınması ile ilgili hazırlık sürecini devam ettiriyoruz. Alaaddin Caddesi şehrimize yakışır bir görünüm haline geldi. Eski Stadyumun bulunduğu alanda Türkiye’nin en önemli Millet Bahçelerinden birini yapıyoruz. Konya’nın önemli cazibe merkezi olan Meram’da Tavus Baba etrafında önemli bir düzenleme hayata geçti. Ayrıca Akyokuş’ta hem Akyokuş Kasrı’nı hayata geçiriyoruz hem de palye düzenlemesiyle Akyokuş’u yeniden bir cazibe merkezi haline getiriyoruz. Konya’nın önemli problemlerinden olan cephaneliğin taşınması ile ilgili süreç devam ediyor. Yine yıllardır üzerinde konuşulan ve artık bir kangren haline dönmüş olan Eski Sanayi ve Karatay Sanayinin dönüşümü ile ilgili yeni sanayi sitesinde çalışmalar hızla devam ediyor. Bütün bunları hep birlikte Konya’mıza kazandırmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz.”

İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARI İÇİN BÜYÜK BİR HAZIRLIK İÇİNDEYİZ

Konya’yı Ağustos ayında düzenlenecek önemli bir organizasyona hazırladıklarını hatırlatan Başkan Altay, “5. İslami Dayanışma Oyunları şehrimizde gerçekleştirilecek. Dünyanın 56 ülkesinden 3 binden fazla sporcuyu, antrenörlerini ve heyetlerini Konya’mızda ağırlayacağız. 56 ülkenin gündemi Konya’da düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları olacak. Onun için büyük bir hazırlık içerisindeyiz. Şehrimizin caddelerini, sokaklarını oyunlara hazırlıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız da oyunlar için şehrimize önemli tesisler kazandırıyor.” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL KÜTÜPHANELERİNDEN BİRİNİN İNŞAATI BU YIL BAŞLIYOR

Büyükşehir Belediyesi binasını deprem yönetmeliğine uymadığı için yıkmak zorunda kaldıklarını anımsatan Başkan Altay, “Şu anda orada Türkiye’nin en güzel kütüphanelerinden birinin inşaatına bu yıl içerisinde başlamayı hedefliyoruz. Konya’nın ulaşımına katkı sunmak için yeni caddeler, köprülü kavşaklar inşa edeceğiz. Yeni tramvay hatlarının planlamaları devam ediyor. Tüm bu hizmetleri sunarken ‘Konya Modeli Belediyecilik’ anlayışı ile suyu ve ulaşımı en ucuz şehir olarak Türkiye gündeminde konuşulur hale geldik. İndirim vaadi ile gelenlerin toplu ulaşımı 7 liraya verdiği ülkemizde şu anda iki buçuk liraya sivil, bir buçuk liraya öğrenci taşımaya devam ediyoruz. İnşallah 2022 yılında da o fiyatlarla taşımaya devam edeceğiz. Bu süreci dayanabildiğimiz kadar devam ettirmeyi arzu ediyoruz. Bu hizmetleri sunarken bir taraftan da ulaşım filomuzu gençleştirmek adına yeni otobüsler kazandırmakla ilgili çalışmalar yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı.

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

“Biz büyük bir aileyiz ve bu mübarek şehre hizmet ediyoruz” şeklinde konuşmasını sürdüren Başkan Altay, “Konya 42 bin kilometre karelik alanıyla dünyanın en büyük belediye teşkilatına sahip organizasyonu. Toplamda 10 bin çalışanımızla bu şehre hizmet ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren gösterdiğiniz gayrete, fedakarlığa ve güvene sonsuz teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bu aile sadece Büyükşehir Belediyesi’nden oluşmuyor. İlçe belediyelerimiz de bizim en önemli paydaşlarımız. Başta merkez ilçelerimiz olmak üzere 31 ilçemizde uyum ve koordinasyon içerisinde süreci yürütüyoruz. Bu ilçe belediyesinin görevidir, bu Büyükşehir Belediyesi’nin görevidir ayrımı yapmadan Konya’nın eksiklerini tamamlamak için birlik ve beraberlik içerisinde hareket ediyoruz. Çünkü hepimiz kamu görevi yapıyoruz. Vatandaş bizlere birlik beraberlik içerisinde çalışmamız için oy veriyor. Bu dönemin bence en önemli kazanımlarından birisi de bu oldu. Hep birlikte sorunları tespit ediyoruz, hep birlikte çözüyoruz. İnşallah bundan sonra da Konya’yı hep birlikte çok güçlü yarınlara hazırlamak için gayret edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜRKİYE’NİN EN GÜÇLÜ BELEDİYESİ

Türkiye’yi ve dünyayı gezdiklerini ve Türkiye’nin en güçlü belediyesinin, yetişmiş insan kaynağı en güçlü belediyesinin Konya Büyükşehir Belediyesi olduğuna inandığını ifade eden Başkan Altay, “Buradaki bütün arkadaşlarımız bu mübarek beldeye hizmet etmenin bilinci ile çalışıyor. İnşallah bu çalışmalarımız vatandaşlarımızdan bugüne kadar takdir gördüğü gibi bundan sonra da görecek. Çünkü biz işimizi aşkla yapıyoruz. Çünkü biz sandıkta bize oy versinler diye değil, vatandaşın bize verdiği sorumluluğu yerine getirmek için çalışıyoruz. Bunu bir vebal olarak görüyoruz. Biz, kamu kaynağı kullanıyoruz. Kullandığımız her kuruş garip gurebanın, yetimin vergilerinden oluşuyor. Bunu en doğru şekilde harcamak için çaba sarf ediyoruz. Allah’ın izniyle Konyalıların başını önüne eğecek bir iş asla yapmadık bundan sonra da yapmayız.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

PUAN DURUMU

O G P
  1. Fenerbahçe

    32 +57 85
  2. Galatasaray

    31 +49 84
  3. Trabzonspor

    32 +12 52
  4. Beşiktaş

    32 +4 48
  5. Ç. Rizespor

    32 -4 48
  6. Genişlet
  7. Başakşehir

    32 +4 46
  8. Kasımpaşa

    32 -2 46
  9. Sivasspor

    32 -5 44
  10. Alanyaspor

    31 -1 42
  11. Antalyaspor

    32 -1 42
  12. Adana Demir

    32 +5 40
  13. Samsunspor

    32 -6 38
  14. MKE Ankaragücü

    32 -1 37
  15. Kayserispor

    32 -9 37
  16. Konyaspor

    32 -11 36
  17. Hatayspor

    32 -8 33
  18. Gaziantep FK

    32 -15 31
  19. Karagümrük

    32 -6 30
  20. Pendikspor

    32 -28 30
  21. İstanbulspor

    32 -34 16
PUAN DURUMU

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.