– Yalçın’dan Büyük Kurultay Açıklaması
4529 okunma

– Yalçın’dan Büyük Kurultay Açıklaması

19 Mart 2024 12:19
– Yalçın’dan Büyük Kurultay Açıklaması
0

BEĞENDİM

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın, “17 Mart Pazar Günü Yapılacak 14. Olağan Büyük Kurultay’a” dair basın açıklaması yaptı.

Açıklamasında son zamanlardaki gelişmelere dikkat çeken Yalçın, Ülkesini yükseltme sevdasına sadık, milletini çağlar ötesine taşıma ülküsüne bağlı genç kadrolara ihtiyaç olduğunu söyledi.

       Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in gümrah ırmaklarından beslenen MHP; Türkiye sevdalısı, kendini milletinin refah ve saadetine, yükselme ve güçlenmesine adamış nesillerin ocağı olarak göreve hazır olduğunu belirten Yalçın. Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye her sabah, iç ve dış dinamikleri yansıtan yoğun bir gündeme uyanmaktadır. Gerek içeride gerekse dışarıda birbirini takip eden, biri diğerini etkileyen karmaşık hadise ve gelişmeler; küresel bağlamda zaruri bir değişimin, kaçınılmaz bir yeni oluşumun doğum sancılarını haber vermektedir.

Sömürgeci Batı ülkelerinin yüzyıllardır demokrasi ve insan hakları maskesi arkasında dayattığı haksızlık, adaletsizlik ve zulümler; insanlığı içinden çıkılması zor bir küresel açmaza sürüklemiştir.

Sömürge anlayışıyla kendini eriten Batı âlemi, dünyanın zengin kaynaklarını tüketmekle kalmamış; beşeriyetin dayanma gücünü, takatini de bitme noktasına getirmiştir.

 Hem Batılı devlet adamları, hem de hastalıklı Batı toplumları beşeriyetin huzur ve sükûnuna, dünya barışının yeniden tesisine değil; yıkıma hizmette yarışmaktadır.

Yerkürenin her yerinde Batı’nın körüklediği emperyalist ayrımcılığa, ırkçılık, İslamofobi, münaferet ve düşmanlık kültürüne kaşı itiraz ve protesto sesleri yükselmektedir.

Ancak bu yeterli değildir.

Yeryüzündeki kötü gidişe dur diyecek yeni bir küresel akla, dünya düzeninin yeniden tanzimine şiddetle ihtiyaç vardır.

Batı dünyasının insanlığı sürüklediği anafordan kurtuluşun, çıkmaz yoldan dönüşün vakti çoktan gelmiştir.

Her alanda insanlığın yuvarlandığı açlığa ve tükenişe son verme, Batı dünyasının bitmek tükenmek bilmeyen obez iştihasına gem vurma zamanıdır.

Küresel kaosun son bulması, insanlığın sulh ve selamete erişmesi için artık rollerin de aktörlerin de değişmesi bir zarurettir.

Bu kaçınılmaz tebeddülün gerçekleşmesi için, öncelikle büyük bir medeniyet tasavvuruna, sonra da bu tasavvuru hayata geçirecek profesyonel teşekküllere ihtiyaç vardır.

İyi yetişmiş, basiret ve feraset sahibi devlet adamlarına ve politikacılara; sağlıklı düşünen, sorumluluk sahibi, barış ve huzur içinde yaşama azminde olan, bilinçli topluluklara ihtiyaç vardır.

Özellikle de ülkesini yükseltme sevdasına sadık, milletini çağlar ötesine taşıma ülküsüne bağlı genç kadrolara ihtiyaç vardır.

Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in gümrah ırmaklarından beslenen MHP; Türkiye sevdalısı, kendini milletinin refah ve saadetine, yükselme ve güçlenmesine adamış nesillerin ocağı olarak göreve hazırdır.

MHP’ye can ve kan veren imanlı, kararlı Ülkücü kadrolar; 21. asra ad olarak verdiğimiz “Türkiye Yüzyılı”nın müessisleri olacaklardır.

MHP kadroları, Türkiye’de siyasi partiler arasında gelişen, yerleşen ve başta CHP olmak üzere Cumhur İttifakı muarızı partilerce körüklenen münaferet kültürünü ortadan kaldırmaya amadedir.

MHP kadroları; atalarından aldıkları ilhamla Türkiye’de iç barış ve sükûnu tesis edip refahı yayma, dünyaya yeni ve adil bir nizam verme idealine baş koymuşlardır.

Bu arada Türkiye 31 Mart Yerel Seçimlerine adım adım yaklaşırken MHP, 17 Mart Pazar günü 14. Olağan Büyük Kurultay’ını gerçekleştirecektir.

Sözünü ettiğimiz iç ve dış gelişmeler bağlamında, MHP’nin Büyük Kurultayı:

“Ülke İçin Var Olduk/Bir Ülküye Yar Olduk.

Ülkeye Sevda/Ülküye Yemin.” sloganı altında gerçekleştirilecektir.

Bilindiği üzere, MHP’nin bütün kurultayları toy ve şölen havasında geçmektedir.

MHP için her Kurultay güç tazelemeye, coşku ve heyecan yüklenmeye vesile olmaktadır.

Bundan öncekilerde olduğu gibi; bu defaki Büyük Kurultay’da da Ülkücü irade, ardına düştüğü, beraber yol yürüdüğü liderine güven ve bağlılık izharını tek ses, tek yürek hâlinde tekrarlayacaktır.

17 Mart günkü 14. Olağan Büyük Kurultay’ımızda tezahür edecek sinerji, hem “21. Yüzyılda Lider Ülke Türkiye” idealini gerçekleştirecek azim ve iradeye sahip Ülkücü kadroların münadisi, hem de 31 Mart’ta Cumhur İttifakının büyük Yerel Seçim zaferinin habercisi olacaktır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

PUAN DURUMU

O G P
  1. Fenerbahçe

    32 +57 85
  2. Galatasaray

    31 +49 84
  3. Trabzonspor

    32 +12 52
  4. Beşiktaş

    32 +4 48
  5. Ç. Rizespor

    32 -4 48
  6. Genişlet
  7. Başakşehir

    32 +4 46
  8. Kasımpaşa

    32 -2 46
  9. Sivasspor

    32 -5 44
  10. Alanyaspor

    31 -1 42
  11. Antalyaspor

    32 -1 42
  12. Adana Demir

    32 +5 40
  13. Samsunspor

    32 -6 38
  14. MKE Ankaragücü

    32 -1 37
  15. Kayserispor

    32 -9 37
  16. Konyaspor

    32 -11 36
  17. Hatayspor

    32 -8 33
  18. Gaziantep FK

    32 -15 31
  19. Karagümrük

    32 -6 30
  20. Pendikspor

    32 -28 30
  21. İstanbulspor

    32 -34 16
PUAN DURUMU

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.