Saadet Partisi Karatay Gençlik Kolları Geleneksel Kış Eğitimlerini Gerçekleştirdi
1597 okunma

Saadet Partisi Karatay Gençlik Kolları Geleneksel Kış Eğitimlerini Gerçekleştirdi

25 Ocak 2019 21:51
Saadet Partisi Karatay Gençlik Kolları Geleneksel Kış Eğitimlerini Gerçekleştirdi
0

BEĞENDİM

Saadet Partisi Karatay Gençlik Kolları’nın her yıl düzenlemiş olduğu Geleneksel Kış Eğitimleri 22-23-24 Ocak tarihlerinde parti il binasında gerçekleştirildi. Eğitimlerin bu seneki konukları; ‘Filistin ve Ortadoğu meselesi’ konusuyla Saadet Partisi GİK Üyesi ve Niğde Belediye Başkan Adayı Nihat Altıparmak, ‘Siyasi zihniyetler ve stratejileri’ konusuyla Saadet Partisi Konya İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar ve ‘Geçmişten günümüze siyasi düzen’ konusuyla Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman oldu. 3 gün süren ve akşamları gerçekleştirilen eğitimlere çok sayıda genç teşkilat mensubu katıldı.
Eğitimin birinci gününde konuşan Saadet Partisi GİK Üyesi ve Niğde Belediye Başkan Adayı Nihat Altıparmak, “Bugün gerek Filistin halkı gerekse Ortadoğu’da bulunan milletler zulüm çekiyorlar ve yalnızlar. Selahattin Eyyubi döneminde bu topraklarda Türkmenler yaşıyorlardı. Daha sonra Osmanlı Devleti de burada bulunan milletlerin içine özellikle de Filistin’e Türkmenleri yerleştirmişti. Ancak bugün hem Müslüman hem de Türkmen kardeşlerimiz bu topraklarda zulüm görmelerine rağmen Türkiye hiçbir adım atmıyor. Türkiye herhangi bir adım atmadığı gibi diğer Müslüman devletler de adım atmıyor ve hatta bazıları İsrail’e destek veriyorlar” dedi.
FİLİSTİN MESELESİ ŞAHSİYETLİ DURUŞ GEREKTİRİR
“1919 yılında inen Türk bayrağını bugün Türkiye’nin yeniden o topraklara dikmesi gerekiyor” diyen Altıparmak, sözlerini şöyle sürdürdü: “1967 yılında Filistin ile Yahudiler arasında bir savaş oldu. Bu savaş sırasında Mescid-i Aksa’ya Yahudi bayrağı dikiliyor. Bu olay bizim büyükelçimizin kulağına gidiyor. Tabii bunu duyan o dönem ki kahraman Filistin büyükelçimiz Ahmet Tevfik İleri hemen Mescid-i Aksa’ya gidiyor ve işgal ordularının komutanına diyor ki ‘2 saat sonra tekrar geleceğim ve bu bayrak burada olmayacak. Aksi takdirde ben ülkem adına bunu bir savaş gerekçesi sayarım’ İki saat sonra gelip baktığında gerçekten de o bayrak oradan kaldırılmıştır. Yani arkadaşlar sen Türkiye olarak net bir tavır ortaya koymaz hatta ticari ilişkilerini kat kat arttırırsan İsrail’e söylediklerin anca lafta kalır, eyleme geçmez. Filistin meselesi şahsiyetli bir duruş gerektirir ve bu şahsiyetli duruşu Refah-Yol hükümeti zamanında rahmetli Erbakan Hoca göstermiştir. Bunun sonucunda işgal güçleri Filistin’de ki bir tek vatandaşın burnunu dahi on bir ay boyunca kanatamamıştır. Bugün Türkiye işgal güçlerine karşı somut bir adım atmadıkça ne Filistin meselesine çözüm bulunur ne de Ortadoğu meselesine.” diyerek konuşmasına devam etti.
ÖNCELİKLE HAKK – BATIL MÜCADELESİ ANLAŞILMALI
Eğitimin ikinci gününde konuşan Saadet Partisi Konya İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar da şu ifadelere yer verdi: “Siyasi zihniyetleri anlamak için öncelikle Hakk – Batıl mücadelesinin ne demek olduğunu anlamalıyız. Bu mücadeleyi anlarken olayları en başından yani Hz. Âdem (a.s.)’den günümüze kadar değerlendirmek lazım. Hakk; her şartta, her durumda değişmeyen mutlak doğrular demektir. Batıl ise her şart ve her durumda yanlış olan şeylerdir. Hakk; iyiliği, doğruluğu, güzeli, faydalıyı ve adaleti yer yüzünde hâkim kılmaya çalışırken, batıl ise kötülüğü, yanlışı, çirkini, zararlıyı ve adaletsizliği hâkim kılmaya çalışmaktadır. İşte bu minvalde bizler Müslümanlar olarak yer yüzünde fitne ve fesadın kalkması, yer yüzünün Hakk ve adaletle, iyiyle, güzelle, faydalıyla ve doğruyla imar ve ıslahı için çalışmak zorundayız. Bütün peygamberlerin de gönderiliş amacı budur. Bu amacı kendisine düstur edinen Millî Görüş hareketi ve onun tek siyasi temsilcisi olan Saadet Partisi iyinin, güzelin, doğrunun, faydalının ve adaletin bütün insanlığa ulaştırılması için çalışmaktadır. Tarih boyunca meydana gelen olayları anlamak için az önce belirttiğimiz kavramların dünya üzerindeki hakimiyet alanına bakmak lazım. Dünya üzerinde ne zaman Hakk’kın ortaya koymuş olduğu kavramlar hâkim olmuşsa insanlık barış ve huzur içerisinde yaşamış, ne zaman batılın ortaya koymuş olduğu kavramlar hâkim olmuşsa kaos, zulüm, adaletsizlik, acı ve gözyaşı bütün insanlığı kuşatmıştır. Hz. Âdem (a.s.)’den günümüze kadar devam eden bu mücadelede, Müslümanlar ve Millî Görüşçüler olarak bizler iyinin, güzelin, doğrunun, adaletin, faydalının hâkim olması için çalışmak zorundayız. Şunu bilelim ki ayet-i kerimede cenab-ı Hakk şöyle buyurmuştur. ‘Hakk geldi, Batıl zail oldu.’” diyerek konuşmasını sürdürdü.
ÖZE DÖNÜŞ SAADET PARTİSİ İLE TAMAMLANACAK
Eğitimin üçüncü ve son gününde ise Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman şöyle konuştu: “Millî Görüş camiası olarak siyasi düzene baktığımızda, 1969’dan bu yana Millî Görüş düsturu gerek siyasi parti çalışmalarıyla gerek de Milko çalışmalarıyla yürütülmektedir. Meselenin siyasi tarafını incelerken örnek vermek gerekirse, 74’de MSP – CHP koalisyonu olmuş ve bu ülkede ki birçok yapılamayan olaylar o tarihte yapılmıştır. Bu millet yavru vatan Kıbrıs için o tarihte kahramanca mücadele vermiştir. Türkiye’de genel anlamda siyasi düzen bu tarihten itibaren değişime uğramış ve Adil Düzen kavramı yerleşmeye başlamıştır. Başka bir örnek olarak, 94 seçimlerinde bizler Konya’da Büyükşehir ve üç merkez ilçeyi kazanmıştık. Haza İstanbul ve Ankara da öyle. Biz buraları kazanmak için çalışmalar sarf ettik ama hepsini kazanabileceğimizi düşünmüyorduk. Bir de gördük işler bu tarafa döndü. İnşallah bu seçimlerde de aynı manzarayla karşılaşacağız. Tabi bu örneği verirken şunu belirtmek isterim ki Türkiye’de belediyelerde ki siyasi düzen bu dönemde değişti ve Hakk yerini buldu. Milletimiz bu tarihte refaha erdi. Bu tarihlerde insanlar evlerine daha rahat gitmeye başladı. Millî Görüş Adil Düzen diye hakkın ve hukukun üstün tutulduğu düzen modeline bu tarihlerde icraata koydu. Bu tarihler bu milletin özüne dönüşünün başladığı tarihlerdir. İnşallah bu öze dönüş Saadet Partisi ile tamamlanacaktır.” diyerek konuşmasına devam etti.
Eğitimler soru cevap faslı ve hediye takdimi ile sona erdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

PUAN DURUMU

O G P
  1. Galatasaray

    32 +53 87
  2. Fenerbahçe

    32 +57 85
  3. Trabzonspor

    32 +12 52
  4. Beşiktaş

    32 +4 48
  5. Ç. Rizespor

    32 -4 48
  6. Genişlet
  7. Başakşehir

    32 +4 46
  8. Kasımpaşa

    32 -2 46
  9. Sivasspor

    32 -5 44
  10. Antalyaspor

    32 -1 42
  11. Alanyaspor

    32 -5 42
  12. Adana Demir

    32 +5 40
  13. Samsunspor

    32 -6 38
  14. MKE Ankaragücü

    32 -1 37
  15. Kayserispor

    32 -9 37
  16. Konyaspor

    32 -11 36
  17. Hatayspor

    32 -8 33
  18. Gaziantep FK

    32 -15 31
  19. Karagümrük

    32 -6 30
  20. Pendikspor

    32 -28 30
  21. İstanbulspor

    32 -34 16
PUAN DURUMU

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.