-Akçay’dan Akşener’e Ağır İthamlar
1492 okunma

-Akçay’dan Akşener’e Ağır İthamlar

19 Haziran 2021 09:51
-Akçay’dan Akşener’e Ağır İthamlar
0

BEĞENDİM

MHP Grup Başkanvekili resmi Twitter hesabı üzerinden İP başkanına tepki gösterdi. Akçay, ”İP başkanı, Sayın Cumhurbaşkanımız ile Biden arasındaki ikili görüşmeyi eleştirerek ikili görüşmelerde konuşulanların kamuoyuna açıklanmasını istemektedir. Cumhurbaşkanımız ile Biden arasındaki görüşmenin açıklanmasını isteyen İP başkanı; ABD, Rusya, Almanya büyükelçileri ve IMF ile kapalı kapılar arkasında ne konuştuklarını açıklamalıdır. Yunanistan büyükelçisinin karşısından neden eğilip büküldüğünün hesabını vermelidir. PKK terör örgütünün siyasi uzantısı HDP ile işbirliği yapan, terörist Demirtaş’ın serbest bırakılmasını isteyen ve Demirtaş ile kahvaltı hayalleri kuran İP başkanı şimdi de şehitlerimize ve gazilerimize sahip çıkmaktan bahsetmektedir. Bu tam bir ikiyüzlülüktür!” ifadelerini kullandı.
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ın açıklamaları şu şekilde;
 ”NATO Liderler zirvesinde Türkiye ile ABD arasında heyetler arası görüşmeler yapıldıktan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız ile Biden arasında ikili görüşme yapılmıştır. İkili görüşmeye Sayın Cumhurbaşkanımızın 2015 yılından beri resmi danışmanı olan bir uluslararası ilişkiler uzmanı mütercim olarak katılmıştır.
İP başkanı, Sayın Cumhurbaşkanımız ile Biden arasındaki ikili görüşmeyi eleştirerek ikili görüşmelerde konuşulanların kamuoyuna açıklanmasını istemektedir. Devletlerarasında ikili görüşmeler her zaman yapılmaktadır ve bunlar devlet arşivlerinde yer almaktadır.
Sayın Cumhurbaşkanımız ile Biden arasındaki görüşmenin açıklanmasını isteyen İP başkanı; ABD, Rusya, Almanya büyükelçileri ve IMF ile kapalı kapılar arkasında ne konuştuklarını açıklamalıdır. Yunanistan büyükelçisinin karşısından neden eğilip büküldüğünün hesabını vermelidir.
  Devlet ahlâkından bahseden İP başkanına hatırlatmak gerekir: Eğer sende devlet ahlakının zerresi olsaydı yabancı büyükelçilerle ve IMF ile yaptığınız görüşmelere Dışişleri Bakanlığından bir yetkilinin katılmasını isterdin.
Pkk terör örgütünün siyasi uzantısı HDP ile işbirliği yapan, terörist Demirtaş’ın serbest bırakılmasını isteyen ve Demirtaş ile kahvaltı hayalleri kuran İP başkanı şimdi de şehitlerimize ve gazilerimize sahip çıkmaktan bahsetmektedir. Bu tam bir ikiyüzlülüktür!
İP başkanına sormak gerekir: Şehitlerimize ve gazilerimize nasıl sahip çıkacaksınız? Pkk terör örgütünün siyasi uzantısı HDP ile işbirliği yaparak mı? HDP’nin kapatılmasına, terör örgütüne destek veren HDP’li vekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasına karşı çıkarak mı?
MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, sosyal medya üzerinden İP başkanına tepki gösterdi. Akçay, ”PKK terör örgütünün siyasi uzantısı HDP ile işbirliği yapan, terörist Demirtaş’ın serbest bırakılmasını isteyen ve Demirtaş ile kahvaltı hayalleri kuran İP başkanı şimdi de şehitlerimize ve gazilerimize sahip çıkmaktan bahsetmektedir. Bu tam bir ikiyüzlülüktür!” dedi.
HDP ile seçimler için pazarlık yaparak mı? HDP ile Türkiye’nin üniter yapısını bozmak için gizli Anayasa hazırlayarak mı? Terörist Demirtaş’ın serbest bırakılmasını isteyerek mi? Terörist Demirtaş ile kahvaltı yaparak mı?
“HDP kürt siyasi hareketinin temsilcisidir.” diyerek Pkk terör örgütünün siyasi kolu HDP’yi meşrulaştırmaya çalışarak mı? Suriye’nin kuzeyindeki YPG/PYD/PKK terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlara karşı çıkarak mı?
 Pkk terör örgütüne destek verdiği için görevden alınan HDP’li belediye başkanlarına sahip çıkarak mı? Diyarbakır HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan annelerin feryatlarına kulaklarınızı tıkayıp “HDP’yi şeytanlaştırıyorlar” diyerek mi?
Bebek katili Öcalan’ın İmralı cezaevinden villaya çıkartılıp görüntülü olarak televizyon programlarına katılmasını isteyen Mehmet Salim Ensarioğlu’nu genel başkan yardımcısı yaparak mı?
“Leyla Zana ilk kıvılcımı attı. Özerklik yetmiyor.” diyerek pkk terör örgütünün ağzıyla konuşan Bahadır Erdem’i genel başkan yardımcısı yaparak mı?
15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunarak 251 vatandaşımızı şehit eden, binlerce vatandaşımızı yaralayan, Gazi Meclis’e bomba yağdıran fetöcü hainlere sahip çıkarak mı?
Gara’daki şehitlerimiz için HDP’ye tek laf etmeyip Kandil, HDP ve fetö ağzıyla konuşarak Türkiye Cumhuriyeti Devletini suçlayarak mı? Fetö elebaşına ve fetöcü hainlere sahip çıkarak mı?
Terör örgütü yandaşlarının kamu kurumlarına sızmasını önlemek amacıyla getirilen Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu teklifine karşı çıkarak mı?
Türkiye’nin milli meselelerine bakış açısından İP ile pkk terör örgütünün siyasi uzantısı HDP arasında hiçbir fark yoktur. İP ve HDP sözcülerinin nasıl ağız birliği yaptığı, meclis oturumlarında nasıl ortak tutum aldıkları tutanaklarda kayıtlıdır.
Önce “S-400’ler sarayın korunması için alındı” diyen, sonra da “ABD’nin teklifini kabul edip S-400’leri aktif etmeyelim.” diyen İP başkanı şimdi de S-400’ler üzerinden hükümeti eleştirmeye kalkışmaktadır. Bu tam bir ikiyüzlülüktür!
HDP Türk Milletine soykırım iftirası atarken süt dökmüş kedi gibi sessiz kalan İP başkanının şimdi de ABD’nin sözde soykırım iftirası üzerinden Sayın Cumhurbaşkanını eleştirmeye çalışması tam bir ikiyüzlülüktür.
İP başkanı Türkiye’nin yönetim krizi yaşadığını iddia etmektedir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle yönetim krizleri aşılmıştır. Türkiye’de muhalefet krizi vardır. Siyasetini Türkiye’ye karşı konuşlandıran zillet ittifakı, iktidarı düşürmek için vatanı düşürmeye çalışmaktadır.”(TÜRKGÜN)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

PUAN DURUMU

O G P
  1. Fenerbahçe

    32 +57 85
  2. Galatasaray

    31 +49 84
  3. Trabzonspor

    32 +12 52
  4. Beşiktaş

    32 +4 48
  5. Ç. Rizespor

    32 -4 48
  6. Genişlet
  7. Başakşehir

    32 +4 46
  8. Kasımpaşa

    32 -2 46
  9. Sivasspor

    32 -5 44
  10. Alanyaspor

    31 -1 42
  11. Antalyaspor

    32 -1 42
  12. Adana Demir

    32 +5 40
  13. Samsunspor

    32 -6 38
  14. MKE Ankaragücü

    32 -1 37
  15. Kayserispor

    32 -9 37
  16. Konyaspor

    32 -11 36
  17. Hatayspor

    32 -8 33
  18. Gaziantep FK

    32 -15 31
  19. Karagümrük

    32 -6 30
  20. Pendikspor

    32 -28 30
  21. İstanbulspor

    32 -34 16
PUAN DURUMU

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.