– Özdemir’den Dikkat Çeken Açıklama
795 okunma

– Özdemir’den Dikkat Çeken Açıklama

23 Ağustos 2021 15:01
– Özdemir’den Dikkat Çeken Açıklama
0

BEĞENDİM

  Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, “İstanbul’da asılan bir pankart ve sonrası gelişmeler hakkında yazılı basın açıklaması yaptı.
MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından basın kuruluşlarına gönderilen açıklamada, ülkemizde yaratılmak istenen kaos ortamı ve huzurun bozulmasına yönelik planların yapıldığına dikkat çeken Özdemir; “Son dönemlerde gittiği her ilde adeta gerginlik çıkarmak için uğraş veren, zaman zaman göstermelik isimler üzerinden toplumun farklı kesimlerinin hassasiyetlerini kaşımaya yönelik maksatlı eylemler yürüttüğü her yönüyle belli olan İP’in bir başka oyunu daha deşifre oldu.” Dedi.
Bütün bu yaşananların karanlık emellere hizmeti amaçladığını belirten Özdemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye’de kriz ve kaos çıkarmak için fırsat kollayan çevrelerin beklentilerine hizmet edecek adımların hepsinde kendisini gösteren İP’in şimdi de sığınmacı ve göçmen karşıtlığını kışkırtma ve Türk gençliğini de karanlık emelleri için kullanma gayretinde olduğu anlaşılıyor.
İstanbul’da asılan ve asli anlamından saptırılan “Hudut Namustu…” pankartı ile altında Türk gençliğinin hiçbir hissiyatıyla uyuşmayan marjinal bir ifadeyle “Öfkeli Genç Türkler” yazısının yazılması gençler üzerinden sergilenen karanlık oyunları dışa vurmaktadır.
 Aynı kişilerin Ülkücü olmamalarına karşın, medyaya yansıyan fotoğraflarında Bozkurt işareti yapmaları da karanlık oyunun bir başka sinsi boyutudur.
Bahse konu olan pankartı asan üniversite öğrencilerinin ifadelerinin alınmasıyla ilgili süreci değerlendiren İP yetkililerinin beyanatları, provokasyon çıkararak Türkiye’de toplumsal huzuru bozacak eylemlere nasıl hazırlandıklarını açıkça gösteriyor.
 Pankartın asılması sonrası 6 üniversite öğrencisinin TEM’de ifadelerinin alınmasını eleştiren İP Genel Sekreteri Uğur Poyraz’ın, “Öfkeli Genç Türkler” ifadesini “Terör örgütü listesinde” yer almamasına rağmen neden sorgulamanın TEM’de yapıldığını eleştirmesi gerek eylemin hazırlığının, gerekse sonrasındaki sürecin aynı yerden planlandığını ele veriyor.
Yine adı aynı partide siyaset yapmış isimlerce sıklıkla FETÖ ile birlikte anılan İP İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun da yaşanan olaya sahip çıkarak, İP’in planlı provokasyonlarla şimdi de üniversite öğrencileri üzerinden toplumsal huzursuzluk çıkarmak için kullanılmaya çalıştıkları kuşkularına sebebiyet vermektedir.
 Trajikomik olan asıl mesele ise HDP ile zillet cephesinde bir araya gelen, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı’na CHP ve İP ile birlikte karşı çıktığını yetkili ağızlardan açıklayan İP’in şimdi hudutun namus olduğunu güya hatırlamasıdır.
Terörist Demirtaş ile kahvaltı masasında buluşma arzusu taşıyan İP Genel Başkanı Meral Akşener için hudut güvenliğinin ne anlama geldiği tartışmalıdır.
Türkiye’nin huzur ikliminin korunması herkesin sorumluluğundadır.
    İP’in demokratik tepki boyutunu aşarak, her fırsatta kaos ve krize dayalı bir yol izlemeye başlaması görmezden gelinemeyecektir.
Bu siyasi üslubun sürmesi kutuplaşmayı körükleyen ve tehlike arz eden gelişmelere kapı aralayabilecektir.
 Dolayısıyla şimdiye kadar önceden seçilmiş figüranlar üzerinden sergilenen oyunlara karşılık, gelinen noktada Türk gençliğinin alet edilmesine müsaade edilemeyecektir. Öfke ifadesinin Türk gençliği ile beraber anılması ancak masa başı projelerle Türkiye’yi karanlık dehlizlere sokma uğraşında olan çevrelerin amaç ve uğraşıdır.
Dahası turuncu rengi kendince tescillemiş küresel baron ve kuruluşların bilindik tezgâhıdır.
Çalışkanlık, zekilik, çeviklik, iman, ahlak ve vicdan gibi yığınla ulvi değerler dururken, milli şuurun en dirayetli emanetçisi olan Türk gençliğini küresel çetelerin, sokak hareketliliği çıkarmaya uğraştığı diğer ülkelerde şahit olunan örneklerindeki gibi terimlerle tanımlamak, asıl niyeti ele vermektedir.
Kaldı ki, İP gibi proje üzerinden hayata geçirilmiş bir partinin çapı da gücü de Türk gençliğini habis hesaplarında kullanmasına yetmeyecektir.
 Aynı meseleyle ilgili olarak sol kökenli ve anarşizm hevesli bazı gazetecilerle basın yayın organlarının da bu konuyu Türkiye üzerinde karanlık niyet sahibi çevreler lehine işleme ve kullanma gayretleri de dikkatlerden kaçmamaktadır.
Mesela bunlardan birisi olan İsmail Saymaz’ın öfke ile Türk gençliğini bir arada gösterme çabasındaki gayreti ve üstlendiği misyon nedir?
İsmail Saymaz, bahse konu olan gelişmede adları geçen gençleri nereden tanımaktadır? Bu derece yönlendirme gayretindeki muradı nedir?
Hudut elbette namusumuzdur. Bununla birlikte vatanımızın birlik ve bütünlüğü, dirlik ve huzuru için gönül verdiğimiz davamız da Milliyetçi Ülkücü Hareket’in namusudur.
Bu suretle milliyetçi hareketin değerlerinin çirkin ve maksatlı oyunlarda sembol olarak kullanılması hadsizliği bundan sonra da cevapsız kalmayacaktır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

PUAN DURUMU

O G P
  1. Fenerbahçe

    32 +57 85
  2. Galatasaray

    31 +49 84
  3. Trabzonspor

    32 +12 52
  4. Beşiktaş

    32 +4 48
  5. Ç. Rizespor

    32 -4 48
  6. Genişlet
  7. Başakşehir

    32 +4 46
  8. Kasımpaşa

    32 -2 46
  9. Sivasspor

    32 -5 44
  10. Alanyaspor

    31 -1 42
  11. Antalyaspor

    32 -1 42
  12. Adana Demir

    32 +5 40
  13. Samsunspor

    32 -6 38
  14. MKE Ankaragücü

    32 -1 37
  15. Kayserispor

    32 -9 37
  16. Konyaspor

    32 -11 36
  17. Hatayspor

    32 -8 33
  18. Gaziantep FK

    32 -15 31
  19. Karagümrük

    32 -6 30
  20. Pendikspor

    32 -28 30
  21. İstanbulspor

    32 -34 16
PUAN DURUMU

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.