– Yılık, Engelliler Günü Mesajı Yayınladı
669 okunma

– Yılık, Engelliler Günü Mesajı Yayınladı

3 Aralık 2021 15:05
– Yılık, Engelliler Günü Mesajı Yayınladı
0

BEĞENDİM

 Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Pelin Yılık, “Engelliler Günü” münasebetiyle yazılı basın açıklaması yaptı.

Yaptığı açıklamada, Engelli olmak toplumda herkesin karşılaşması muhtemel bir durum olduğuna dikkat çeken Yılık;  “Hepimizin bir engelli adayı olduğunun bilincinde hareket etmek, toplumdaki farkında lığın da bu konuda artırılmasına çaba göstermek aslında kendimize veya toplum geleceğine yapacağımız bir önemli bir katkı olarak görülmelidir.” Dedi.

Engelli bireylerimizi bulundukları toplumun önemli ve ayrılmaz bir parçası olarak gördüklerini belirten Yılık, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  “3 Aralık Günü Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda Dünya Engelliler Günü olarak belirlenmiştir. Engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek, bu konuda toplumsal farkındalığı arttırmak, onları daha iyi anlayabilmek ve toplumsal yaşama en üst düzeyde katılımlarını sağlamak anlamında önemli bir gündür. 

Engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarının neler olduğu konusunda bir kez dahi olsa kendimizi onların yerine koyarak; hayat standartlarını güçlendirmek adına hangi adımların atılması gerektiğine karar vermek ve bu adımların hızla atılmasını sağlamak büyük öneme haizdir.

 Engel sözcüğünün oluşturduğu olumsuz algının esasen bireyde değil, bilakis oluşturulan düzen ve yaşam alanlarının uygun olmayan şartlarından kaynaklandığını belirtmek isterim. Engelli bireylerimizi bulundukları toplumun önemli ve ayrılmaz bir parçası olarak görmekteyiz.

Engelli olmak toplumda herkesin karşılaşması muhtemel bir durumdur. Hepimizin bir engelli adayı olduğunun bilincinde hareket etmek, engelli kardeşlerimize yardımcı olmayı kendimize şiar edinmek, toplumdaki farkındalığın da bu konuda artırılmasına çaba göstermek aslında kendimize veya toplum geleceğine yapacağımız bir önemli bir katkı olarak görülmelidir.

 Engelli bireylerimizle hayatı aynı bakış açısıyla paylaşmak, toplumun her kademesine eşit şekilde katılımlarını sağlamak, iş gücü beklentilerini karşılamak kısacası onların ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda kendilerine engelsiz bir yaşam erişimi sunmak çalışmalarımızın temelini oluşturmaktadır.

Bu minvalde; engelli kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın ve bireylerimizin karşılaştıkları toplumsal sorunları bilmekte ve çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürmekteyiz. Saygıdeğer Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi’nin de ifade ettiği gibi “Tedavisi mümkün olmayan asıl engelin buz tutmuş vicdanlarda, sığ politikalarda ve art niyetli zihinlerde olduğunu, bunun dışındaki her engelin aşılacağını biliyor ve buna canı gönülden inanıyorum’ sözleri çerçevesinde engelleri ortadan kaldırmaya yönelik etkili ve önemli çalışmalarımızla değerli kardeşlerimizin her daim destekçisi olacağız.”

Milliyetçi Hareket Partisi olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da engelli bireylerin hak ve yetkilerini artırmak adına her türlü adımı atacağız, atılacak her iyi niyetli adımı da destekleyeceğimizi belirtiyor, engelli kardeşlerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve güzellikler diliyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

PUAN DURUMU

O G P
  1. Galatasaray

    30 +48 81
  2. Fenerbahçe

    30 +54 79
  3. Trabzonspor

    30 +11 49
  4. Beşiktaş

    30 +4 46
  5. Kasımpaşa

    30 -2 43
  6. Genişlet
  7. Başakşehir

    30 +3 42
  8. Ç. Rizespor

    30 -11 42
  9. Antalyaspor

    30 +2 41
  10. Adana Demir

    30 +7 39
  11. Alanyaspor

    30 -4 39
  12. Sivasspor

    30 -7 38
  13. Samsunspor

    30 -6 36
  14. Kayserispor

    30 -7 36
  15. MKE Ankaragücü

    30 -3 33
  16. Hatayspor

    30 -4 33
  17. Konyaspor

    30 -11 33
  18. Gaziantep FK

    30 -10 31
  19. Karagümrük

    30 -4 30
  20. Pendikspor

    30 -27 29
  21. İstanbulspor

    30 -33 13
PUAN DURUMU

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.