– Yalçın, MHP Antalya İl Kongresinde Konuştu
441 okunma

– Yalçın, MHP Antalya İl Kongresinde Konuştu

1 Ekim 2023 10:51
– Yalçın, MHP Antalya İl Kongresinde Konuştu
0

BEĞENDİM

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Antalya İl Başkanlığı Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada; Türk milliyetçiliğinin yarım asrı aşan süredeki dinamizmi, fikir birikimi ve sarsılmaz inanç esasları bugüne ışık olduğunu belirterek, “Dünün mayası, bugünün hamuruna kıvam ve ruh vermiştir.” Dedi.

Geçmişten bu güne MHP üzerinde oynanan oyunlara ve parti içinde yer tutmaya çalışan art niyetli kişiler olduğuna dikkat çeken Yalçın, “Bu davayı bir takım siyasi laboratuvar hamleleriyle bir başka şekle ve kıvama dönüştürmeye, bünyesini her kaba girebilecek akışkan hâle getirmeye kimsenin gücü yetmez.” Diye konuştu.

2024 yılı Mart ayında yapılacak olan mahalli seçimlerin önemine değinen Yalçın, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Muhterem hazirun! Değerli dava arkadaşlarım!

Öncelikle; Türkiye’nin küresel turizm markası hâline gelmesinde en büyük paya sahip illerden Antalya’da, il kongremiz vesilesiyle aranızda olmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum.

MHP olarak; bir yandan il ve ilçe kongrelerimizi gerçekleştirme, diğer yandan da Yerel Seçimlere giden süreçte belirlediğimiz hedeflere yürüme gayretindeyiz.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin sarstığı 11 ilimizin; seçim çalışmaları sırasında her açıdan öncelikli konumda olduğu, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli tarafından defalarca dile getirilmiştir.

Antalya’nın içinde bulunduğu turizm bölgeleri de 2024 Yerel Seçimleriyle ilgili MHP’nin hedef ittihaz ettiği yerler arasında bulunmaktadır.

Bu bağlamda, turizm bölgelerindeki il ve ilçelerde yapacağımız saha çalışmaları, ortaya koyacağımız siyasi performans önem arz etmektedir.

     Sinesinden çıktığımız ve sahada kucaklaşıp halleşmekten daima şeref duyduğumuz Türk milleti, MHP’nin varlık sebebidir.

Milletimizin bekasını, devletimizin temadisini temin için güttüğümüz milliyetçilik davası; hayat sürdüğümüz ve dünyanın daima ilgisini çeken bu güzel coğrafyada yaşanan büyük ve kutlu bir varoluş kavgasıdır.

Bu büyük davayı sırtlayan MHP ve Ülkücü Hareket, 54 yıl zarfında destansı bir mücadele sergilemiş, bu uğurda da binlerce şehit vermiştir.

Türk milliyetçiliğinin yarım asrı aşan süredeki dinamizmi, fikir birikimi ve sarsılmaz inanç esasları bugüne ışık olmuştur.

Dünün mayası, bugünün hamuruna kıvam ve ruh vermiştir.

Ne var ki MHP’nin temsil ettiği bu büyük siyasi hareketin şerefli mazisi ve bugün geldiği yer, çeşitli çevrelerce zaman zaman sorgulanmaya çalışılmaktadır.

Bir dönem MHP ve Ülkücü Hareket’in saflarında hasbelkader bulunup sonradan tavır ve davranışlarında pişmanlık emaresi görülenler, geçmişi muahezeye cüret edenlerin başını çekmektedir.

Bu gibiler; kendilerine huy, mizaç ve meşreplerince daha kolay, ucuz ve menfaatperest yollar aramışlardır.

 Bu gibiler, varisi ve sahibi olduğumuz büyük davanın mihnet, zahmet ve çilesini görünce dik duruş sergileyemeyenlerdir.

Bu gibiler, acı çekmeye yüreği yetmeyen tatlı su milliyetçileridir.

Ortaya koydukları karakter zaafları, onları dönekliğe, oportünizm ve revizyonizme sürüklemiştir.

Bahse konu kimselerin Türk milliyetçiliğini tenkit etme arayışlarının sebebi, içine yuvarlandıkları açmaza uygun bir kılıf uydurmaktır.

Oysa Türk milliyetçiliği; şahince bir duruş, kararlı ve caydırıcı bir varlık izharıdır.

Türk milliyetçiliği; sabır ister, sebat ister, metanet ister, bağlılık ister, vefa ister, dürüstlük ister.

Bu davayı bir takım zayıf kalıplara sokmaya çalışmak, ikiyüzlü maskelerle çirkinleştirmek kimsenin haddi değildir.

Bu davayı bir takım siyasi laboratuvar hamleleriyle bir başka şekle ve kıvama dönüştürmeye, bünyesini her kaba girebilecek akışkan hâle getirmeye kimsenin gücü yetmez.

Ülkücü kalmaya, milletinin değerlerini korumaya nefesi ve çapı yetmeyenlerin kurduğu siyasi oluşumları bekleyen, sadece hüsrandır.

Mesela İP’in yaşadığı siyasi sarsıntı ve savrulduğu anaforlar, Türk milliyetçiliği davasına ihanet edenlerin hazin akıbeti hakkında yeterince fikir vermektedir.

Şimdilerde bu partinin kendi başına hareket etme ve Yerel Seçimlere kendi adaylarıyla girme kararına da aynı gözle bakmaktayız.

Özellikle Ankara ve İstanbul için bağlaşıklarına kapıları açık bırakan İP’in, CHP’nin adayları sahaya inince mürai mi sözünün eri mi olduğunu göreceğiz.

İP sözcülerinin kamuoyunu aldatmaya matuf açıklamalarının bir cambazlıktan ibaret olduğuna, o vakit bir kez daha şahit olacağız.

Ya önce İP’i sonra da öteki mikro partileri Meclise taşıyarak kendi ayağına kurşun sıkan, bölücülerin acentesi HDP’yle kader ortaklığından bir türlü vazgeçmeyen CHP’ye ne demelidir?

CHP’de değişim kavramı etrafında şekillenen iç kavgalar, bu partide Jakoben kafanın hiç mi hiç değişmeyeceğini gözler önüne sermektedir.

CHP’de demokrasi ve millî irade düşmanlığı bütün varlığıyla ömür sürmektedir.

İttihatçı, suikastçı, husumetçi zihniyet; Atatürk’ten sonra bu partiyi ele geçirmiştir.

İnsan hakları, demokrasi, özgürlük savunuculuğu kisvesine bürünerek uygulamada bunların tam tersi bir siyaset anlayışını seçmek, başını CHP’nin çektiği Türk soluna mahsustur.

Aslında Jakobenizm, müdahalecilik, vesayetçilik Batı tipi siyaset anlayışının doğasında vardır.

Türk solu, ideolojik açıdan alabildiğine Batıcıdır.

Bu yüzden de emperyalizm tarafından istismara açıktır.

Dayatmacı, tepeden inmeci, buyurgan, otoriter, sultacı ve
Yassıadacı zihniyet, solun şuuraltına işlenmiştir.

Bizans tipi entrikalara tevessül, demokrasiyi bulandırma veya sekteye uğratma çabaları bu yüzden sol partilerde fazlasıyla görülmektedir.

Bilhassa CHP, altı okta yer alan kuruluş ilkelerine inat; Marksist, antidemokrat ve vesayetçi odakların esiri, bağımlısı olmuştur.

Cumhuriyet’i kuran CHP’nin yerini Cumhuriyet’i parçalamaya çabalayan bölücü ihanet odaklarının iş birlikçisi, hadimi ve muhafızı bir teşekkül almıştır.

Toplumsal barışın, kişisel hak ve hürriyetin boynuna inmiş giyotinden farksız olan Yassıada Mahkemelerinin, CHP’nin kanatları altında halka tattırdığı şiddetli demokrasi acısı, millet vicdanında halen tazeliğini korumaktadır.

Ancak sivil ve askerî vesayet odaklarının demokrasimize müdahalede yarışıp dayanıştığı, siyasi engizisyon masalarının kurulduğu günler gerilerde kalmıştır.

Milletimiz, kendi varlığına ve değerlerine yönelen saldırıların siyasi temsilcilerine artık hiçbir seçimde geçit vermeyecektir.

2024 Mart’ında yapılacak Yerel Seçimlerde de birlik ve bütünlüğümüze göz diken, bekamıza tuzak kuran, mahallemizde barış ve huzuru bozan oluşumlar sandığa gömülecektir.

CHP’li Antalya Belediyesi, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde FETÖ propagandası içeren belgesel filmin seçkiye dâhil edilmesini desteklemiştir.

Bölücü örgütleri desteklemek başka şey, sansür başka şeydir.

MHP olarak, “Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın FETÖ’yü destekleme kepazeliğine karşı aldığı tavrı alkışlıyoruz.

FETÖ’ye, FETÖ propagandasına omuz veren Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni şiddetle kınıyoruz. CHP, bunun bedelini 31 Mart 2024’te sandıkta ödeyecektir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

PUAN DURUMU

O G P
  1. Fenerbahçe

    32 +57 85
  2. Galatasaray

    31 +49 84
  3. Trabzonspor

    32 +12 52
  4. Beşiktaş

    32 +4 48
  5. Ç. Rizespor

    32 -4 48
  6. Genişlet
  7. Başakşehir

    32 +4 46
  8. Kasımpaşa

    32 -2 46
  9. Sivasspor

    32 -5 44
  10. Alanyaspor

    31 -1 42
  11. Antalyaspor

    32 -1 42
  12. Adana Demir

    32 +5 40
  13. Samsunspor

    32 -6 38
  14. MKE Ankaragücü

    32 -1 37
  15. Kayserispor

    32 -9 37
  16. Konyaspor

    32 -11 36
  17. Hatayspor

    32 -8 33
  18. Gaziantep FK

    32 -15 31
  19. Karagümrük

    32 -6 30
  20. Pendikspor

    32 -28 30
  21. İstanbulspor

    32 -34 16
PUAN DURUMU

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.