– Yalçın, ” Mahalli seçimlerde MHP,  başından işi sıkı tutmaktadır.”
304 okunma

– Yalçın, ” Mahalli seçimlerde MHP, başından işi sıkı tutmaktadır.”

9 Ekim 2023 11:56
– Yalçın, ” Mahalli seçimlerde MHP,  başından işi sıkı tutmaktadır.”
0

BEĞENDİM

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genişletilmiş Bölge İstişare Toplantılarıhakkında açıklama yaptı.

Yalçın,  açıklamasında bir yandan kongre sürecini sona erdirmek için teşkilatlar bazındaki faaliyetlerini sürdürürken, diğer yandan da 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Mahallî İdareler Genel Seçimlerine çalışmalarına hız verildiğini belirtti.

        31 Mart’ta yapılacak mahalli idareleri seçimlerin önemine işaret eden Yalçın, “2024’e Doğru, Diyar Diyar Anadolu” temasıyla bütün yurt sathında yürütülen faaliyetlerimize ilave olarak “Genişletilmiş Bölge İstişare Toplantıları’ yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin bütün teşkilatları ve kurumlarıyla seçim hazırlıklarını sürdürdüğünü belirten Yalçın, partisinin yerel Seçimlerde büyük bir zafer kazanmaya odaklandığını, daha başından işi sıkı tuttuğunu söylemesi dikkat çekti.

Cumhur İttifakının ortağı MHP’nin siyasi etkisinin devamı açısından her seçim bir öncekinden önemli, her sandık aritmetiği evvelkinden değerli olduğunu belirten Yalçın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Bölgemizde ve dünyada giderek harareti yükselen çatışma atmosferi ile bitmek bilmeyen ihtilaf ve uyuşmazlıklar, Türkiye’nin bekasını olduğu kadar insanlığın geleceğini de küresel ısınmadan daha çok tehdit etmektedir.

Soğuk Savaş’ın sona ermesinden sonra yeni bir düzen arayışındaki ihtiyar dünyamızda, artık hiçbir şey eskisi gibi değildir.

Bölgesel ve küresel dengelerin farklı bir alfabeyle okunması, ayrı bir lisanla dillendirilmesi zorunluluk hâline gelmiştir.

En basit tabirle artık dünya değişmiştir.

Eski kutuplaşmaların yaşlı aktörleri hâlâ kendilerini yeryüzünün en müessir güçleri olarak addededursun, dünyamız farklı dinamik ve kuvvetlerin tesirlerini icra ettiği yepyeni bir küresel kaosa doğru hızla ilerlemektedir.

Bölgesel ve küresel dinamikler geri döndürülemeyecek ölçüde öz ve şekil başkalaşmasına uğramıştır.

Yeni bir düzen arayışı karmaşasındaki dünyada; sadece kendi varlığına değil, bölgesine ve yeryüzüne daha adil ve sağlam bir nizam verme iddiasındaki ülkelerin başında Türkiye gelmektedir.

Türkiye artık sadece bölgesel değil, küresel bir aktördür.

Batı dünyasının kurduğu adaletsiz ve sömürgeci düzenler artık köhnemiş, çürümüş ve birer birer yıkılmıştır.

Bölgemizi ve dünyayı yeniden beşerî felaha, feraha ve Hak’ça bir nizama kavuşturma yolunda, Türkiye çoktan istikamet almıştır.

Türkiye’nin son yıllarda üzerine aldığı dünyaya nizam verme misyonunun önünü kesmek isteyen aktörler şaşkın ama müteyakkız durumdadır.

Kafkaslardan Karadeniz’e, Akdeniz’den Kuzey Afrika’ya ve Balkanlardan Arap Yarımadası’na kadar olan geniş coğrafya; her gün dozu artan toplumsal sancılarla yeni sancılı oluşumlara, gelişmelere gebedir.

Vekâlet savaşlarının ve çatışmaların temerküz ettiği bölgemiz ve hatta insanlık, kendine yeryüzünü sükûn ve barışa kavuşturacak sağlam bir dayanak, akil bir rehber aramaktadır.

Tarih ve kader, Türkiye’nin önüne böylesi devasa bir sorumluluk koymuştur.

Türkiye; bir taraftan kendi kalkınmasını tamamlayıp iç sorunlarını çözerken, diğer taraftan da üzerine zamanın yüklediği bu mesuliyetin gereğini ifa için çabalamaktadır.

Buna bağlı olarak içeride toplumsal barış ve huzura uzanan bölücü faaliyetlerin kökünün kazınmasına, terörle mücadelenin içeride ve dışarıda kesin ve kalıcı bir başarıyla taçlandırılmasına dönük gayretler artmıştır.

Bu çerçevede Cumhur İttifakının hedefi; terörle mücadelenin başarıyla sonlandırılmasına zemin hazırlamak, sözünü ettiğimiz dinamikler doğrultusunda şekillenmekte olan Türkiye Yüzyılını bütün kurum ve kurallarıyla hayata geçirmek ve ülkemizi hak ettiği zirveye taşımaktır.

O hâlde Cumhur İttifakının ortağı MHP’nin siyasi müessiriyetinin devamı açısından her seçim bir öncekinden önemli, her sandık aritmetiği evvelkinden değerlidir.

31 Mart 2024’te elde edeceğimiz başarı; hem önceki seçimlerde elde edilen kazanımların tamamlayıcısı olacak, hem de Cumhuriyet’in önümüzdeki yüzyılda da temadisi için verdiğimiz mücadeleyi teşvik edecektir.

Kuruluşundan beri kolektif bilinç ve iradenin sevkiyle hareket eden MHP teşkilatları, her seçim döneminde olduğu üzere, bu dönemde de tarihin ve coğrafyanın üzerine yüklediği siyasi misyonu ifa etmenin yüksek sorumluluğu içinde hareket etmektedir.

MHP bütün teşkilatları ve kurumlarıyla seçim hazırlıklarını sürdürmektedir.

Partimiz, Yerel Seçimlerde büyük bir zafer kazanmaya odaklanmıştır.

Tabiri caizse; MHP, daha başından işi sıkı tutmaktadır.

MHP’de, 14. Büyük Olağan Kurultay’a hazırlık mahiyetinde gerçekleştirilen ilçe kongrelerinin bitirilmesinin ardından, il kongrelerinin de ekseriyeti tamamlanmış bulunmaktadır.

Partimiz; bir yandan kongre sürecini hitama erdirmek için teşkilatlar bazındaki faaliyetlerini sürdürürken, diğer yandan da 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Mahallî İdareler Genel Seçimleri bağlamındaki çalışmalarına hız vermiştir.

Bu çerçevede, “2024’E DOĞRU, DİYAR DİYAR ANADOLU” temasıyla bütün yurt sathında yürütülen faaliyetlerimize ilave olarak GENİŞLETİLMİŞ BÖLGE İSTİŞARE TOPLANTILARI yapılması kararlaştırılmıştır.

İlk aşamadaki bölge istişare toplantılarının birincisi; 14 Ekim’de Balıkesir, Yalova, Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve Afyonkarahisar illerinin katılımıyla Bursa’da gerçekleştirilecektir.

İkinci bölge istişare toplantısı da 15 Ekim’de Nevşehir, Niğde, Kırşehir, Yozgat, Sivas ve Kahramanmaraş illerinin iştirakiyle Kayseri’de yapılacaktır.

Bölge istişare toplantılarına;  bölge Milletvekilleri, bölge MYK ve MDK üyeleri; belde, ilçe ve il başkanları; belde, ilçe ve il yönetim kurulu üyeleri, il disiplin kurulu başkan ve üyeleri, ilçe ve il çalışma grupları; belde, ilçe ve il belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri katılacaktır.

Bölge istişare toplantıları vesilesiyle; partimizin Yerel Seçimlere hazırlık çalışmalarının yanı sıra Türkiye, bölge ve dünya gündeminde yer alan önemli hususlar bütün yönleriyle değerlendirilecektir.

Genişletilmiş bölge istişare toplantıları; teşkilatlarımızın çalışma temposunu yükseltmeyi, ülke ve dünya gündemini yakından takip edip millî şuuru uyanık tutmayı hedeflemektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

PUAN DURUMU

O G P
  1. Fenerbahçe

    32 +57 85
  2. Galatasaray

    31 +49 84
  3. Trabzonspor

    32 +12 52
  4. Beşiktaş

    32 +4 48
  5. Ç. Rizespor

    32 -4 48
  6. Genişlet
  7. Başakşehir

    32 +4 46
  8. Kasımpaşa

    32 -2 46
  9. Sivasspor

    32 -5 44
  10. Alanyaspor

    31 -1 42
  11. Antalyaspor

    32 -1 42
  12. Adana Demir

    32 +5 40
  13. Samsunspor

    32 -6 38
  14. MKE Ankaragücü

    32 -1 37
  15. Kayserispor

    32 -9 37
  16. Konyaspor

    32 -11 36
  17. Hatayspor

    32 -8 33
  18. Gaziantep FK

    32 -15 31
  19. Karagümrük

    32 -6 30
  20. Pendikspor

    32 -28 30
  21. İstanbulspor

    32 -34 16
PUAN DURUMU

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.